Ungdommer trente med Klepp Elite

Av Terese Torgersen. Publisert: 6 februar, 2019

Vardeneset ballklubb hadde lørdag 19. januar besøk av Klepp Elites trenerteam.

– Vi har fokus på jentesatsing i VBK og kommer til å ha flere slike arrangementer fremover for jentelagene våre. Vi har ambisjoner om å etablere damelag i klubben og det er da viktig med store jentekull, sier daglig leder Morten Osaland i Vardeneset BK.

– Det er ofte flere jenter enn gutter som slutter med fotball i alderen 13 til 19 år og det prøver vi å forebygge med god kvalitet på feltet og kjekke samlinger på tvers av lagene.

I høst fikk klubben en jenteansvarlig som skal fokusere på å rekruttere, hindre frafall og arrangere samlinger.

– Det er et av hovedmålene til NFF at 30 prosent av jenter skal spille fotball og det er noe vi strekker oss etter. Vi er blant de aller største klubbene i Rogaland på jentesiden og ønsker å fortsette det gode arbeidet for å nå målet om å etablere et damelag og å styrke jentetilbudet i ungdomsfotballen spesielt, sier Osaland.

Det var 30 jenter fra J15 og J17 som deltok på treningsøkten i januar sammen med trenerne Olli Harder, Nick Loftus og Preben Stangeland. Før økten startet møtte spillerne i klubbhuset til frokost som var laget i stand av noen foreldre.

– Etterpå var det trening i to timer, der de første 30 minuttene ble brukt til oppvarming og skadeforebygging rettet mot jenter. De fikk øve på mange nye og kjekke øvelser som lagene kommer til å bruke fremover, sier han.

Alle som deltok ble invitert til serieåpningen Toppserien mellom Klepp og Avaldsnes den 23. mars.

Foto: VBK

Kommentarer

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på Tastavis. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen Tastavis.