Tresifret jubilant

Av Torstein Oliversen. Publisert: 26 oktober, 2015

Feiringen kan begynne i Dusavika. Fra venstre: Elisabeth Fossmark Bernhoff, Else Fossmark, Herborg Marie Magnussen, Hilde Tønnessen, Marianne Urkedal.

Herborg Marie Magnussen feiret den 25. oktober sin hundrede bursdag sammen med familie, slekt og venner i Dusavika.

I hvit limousin ankom hun Dusavika småbåthavn der familien sto klare med flagg og ballonger. Den røde løperen ble rullet ut før hun ble godt tatt imot av familien med applaus og hurrarop.
Herborg Marie Magnussen giftet seg med Magnus i 1943, og sammen kjøpte de hus i Veslebakken på Tasta i 1964. På den tiden var det nesten bare grønne marker helt ned til Dusavikveien. Kuene gikk og beitet rett utenfor, minnes hun.

Hun jobbet en stund i hermetikken, før hun i 1953 begynte på Vestlandske gummifabrikk der hun jobbet frem til 1983 da hun gikk av med pensjon.

Hun har vært alene i 22 år, og bor fremdeles i Veslebakken på Tasta. Hun har vært mye aktiv i Skipper Worse, og har deltatt på både turer og grupper på Tasta bydelshus.

Hun trives godt når hun er med Else og hennes tre døtre på shopping på Tastasenteret, gjerne etterfulgt av en matbit på Jordbærpikene. Strikking og kryssord er også viktige innslag i hverdagen hennes. Dagens høydepunkt ifølge hun selv er at hun får lese avisen fra begynnelse til slutt.

Tekst og bilder: Geir Arne Løland

Kommentarer

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på Tastavis. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen Tastavis.