Tore Renberg med glimt i øyet

Av Bjørn Nibe. Publisert: 2 oktober, 2013

Suksessforfatter Tore Renberg møtte trofaste fans under boksigneringen på ”Vi ses i morgen” på ARK Tasta onsdag ettermiddag. 

Tore Renberg er aktuell med sin 25. bok; ”Vi ses i morgen”, en drama-thriller med 11 hovedpersoner, en bok på 604 sider, som inkluderer singelen med samme navn.

En avslappet og jordnær forfatter signerte bøker i en time.

VI SES I MORGEN: Tore Renberg signerte sin nye bok hos ARK Tasta. Foto: Bjørn Nibe.

Først i køen: Tone Oscarsen (22).

– Jeg liker Renbergs bøker veldig godt, hans spesielle og gode måte å skrive på. Det er enda mer morsomt å lese hans bøker, nå som jeg har flyttet til Stavanger. Nå kjenner jeg meg igjen i steder og folk han beskriver, sier journaliststudent og bokelsker Oscarsen.

Butikkleder hos ARK Tasta, Margrethe Laurhammer, viste frem butikken på best mulig måte før Renberg og bokkundene kom. Hun leser i snitt to-tre bøker hver uke.

– ”Vi ses i morgen” er en bok du ikke klarer å legge fra deg, det er Tore Renbergs beste bok så langt, etter min mening. Kjempekjekt å ha Renberg på besøk hos, sier Laurhammer, som selv fikk personlige hilsener fra forfatteren i flere bøker.

Laurhammer vs Renberg: Butikkleder på ARK Tasta og forfatter Tore Renberg. Foto: Bjørn Nibe.

Etter å ha lest ”Forbrytelse og straff”, bestemte Tore Renberg seg for å bli forfatter. ”Jeg skal bli forfatter”, skrev han i dagboken. Han første bok blant de til nå 25 kom i 1995.

– Å være forfatter er 98 prosent hardt arbeid, og to prosent talent. Jeg skriver best mellom klokken 8 og 12 på dagtid. Rødvin og uteliv i Berlin funker ikke for meg, sier Renberg.

Saken oppdateres.

Kommentarer

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på Tastavis. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen Bjørn Nibe, redaktør.