Tasta historielag: «Sjøfolk i krig» er tema i historielagets februarmøte

Av Andreas Thorsen. Publisert: 6 februar, 2020

Historielaget er i sitt 19. år og aktivitetsnivået blir omtrent som før, med to møter på våren og to på hausten, to vandringar og ein sommartur.

Til møtet i februar, onsdag den 19. vil konservator ved Stavanger maritime museum og forskningskoordinator for Museum Stavanger, Anne Tove Austbø, holda foredrag over temaet «Sjøfolk i krig».

Jon Michelets seksbinds storverk om krigsseileranes skjebne under og etter den andre verdenskrigen, og A.E. Sivertsen og M.Olsen Lerøens bøker om norske krigsseilerar i Persiabukta på 1980-talet har aktualisert temaet. Fleire på Tasta har sikkert og ein far, bestefar eller onkel som var krigsseilar.

Etter foredraget og kaffipausen vil me ha årsmøte. Kandidatane til dei ulike verv er spurde på førehand, så det er ingen grunn til å halda seg heime. 

Me ønsker alle velkomne, både til dette og til dei andre møter og turar som me skal ha i løpet av året.

 

Ivar Andersen

Leiar i Tasta historielag.

Kommentarer

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på Tastavis. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen Tastavis.