Skummelt Halloween-tilbud på Rema

Av Andreas Thorsen. Publisert: 20 november, 2019

Denne skumle gjengen fikk flere til å hyle i spøkelseshuset.

Kjøpmann Øyvind Pedersen bestemte seg for å gjøre en minneverdig markering av Halloween. Det ble en suksess, og han lover enda større show neste år

 

På ettermiddagen 31. oktober ble et telt på 3 x 9 meter satt opp på parkeringsplassen uten for Rema 1000 Dusavik, og innredet til spøkelseshus.

– Vi hang opp rekvisitter og brukte røykmaskin, og så hadde vi en gjeng ungdommer i skumle kostymer, klare til å skremme, forteller Pedersen.

 

Ville gjøre det skummelt nok

Ideen fikk han fra gata han bor i, Nyvollsvingen i Randaberg sentrum. Gata er etter hvert landskjent for de spektakulære juledekorasjonene naboene går sammen om, og har også begynt med spøkelseshus på Halloween.

– Vi tenkte at vi ville føle at vi hadde lykkes dersom ti prosent av de som var innom ikke turte å gå inn i spøkelseshuset, og jeg skrev også at dette ikke var for de aller minste, de under fem. Jeg fikk med meg at det var noen 17-18-åringer som hylte, ler Pedersen, som anslår at rundt 500 besøkende var innom.

Mange møtte opp for å få seg en støkk utenfor Rema 1000 Dusavik.

Får folk ut av huset

Han synes at det er gøy å kunne stelle i stand noe utenom det vanlige på en matbutikk, og overfor dem som skeptisk anser Halloween som en importert amerikansk skikk, påpeker han:

– Foreldre blir med ungene sine hit, og får truffet andre foreldre og naboer de ellers ikke ser i høstmørket. På denne tiden av året er det ellers stille i gatene.

Som følge av den gode responsen er planene for neste år allerede klare. Teltet utvides til 12 meter, og ytterligere Halloween-rekvisitter er kjøpt inn.

– Neste år stiller vi med et enda sykere show, smiler Pedersen.

Kjøpmann Øyvind Pedersen synes at en positiv effekt av å stelle i stand Halloween-show er at folk kommer seg ut og møtes, også i høstmørket.

Kommentarer

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på Tastavis. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen Tastavis.