Kulturstipend til Sjur Dagsland

Av Andreas Thorsen. Publisert: 6 april, 2020

Sjur Dagsland, til høyre på blåseinstrument, og broren Sturle på vokal under South by Southwest-festivalen i Austin, Texas i 2018.

Stavanger kommunes årlige kulturstipend på 50.000 kroner, til profesjonelle kunstnere og kulturarbeidere, ble i forbindelse med kulturlivets koronakrise i år utvidet fra syv til ti mottakere. Én av dem er musikeren Sjur Dagsland, fra Tasta.

– Kvaliteten på kulturlivet i Stavanger er høyt. Vi får alltid gode stipendsøknader, og i den situasjonen vi er i nå er det selvsagt ekstra kjekt at vi har fått utvidet ordningen fra sju til ti mottakere, uttalte Dag Mossige, leder av utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog, på kommunens nettside.

Multi-instrumentalisten Sjur turnerer jevnlig med broren Sturle på store festivaler over hele verden, og kunne fortelle at stipendet skal brukes til videreutvikling, låtskriving, komponering, produsering og utgivelse av album, kompositorisk arbeid med filmmusikk og arbeid med å videreutvikle den visuelle opplevelsen av konsertene hans både gjennom innovative animasjons- og filmteknikker, dans og live-painting.

Vi gratulerer Dagsland med det gjeve stipendet!

 

Kommentarer

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på Tastavis. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen Tastavis.