Heftig UKM

Av Bjørn Nibe. Publisert: 15 februar, 2014

Tre vinnere er plukket ut av en enstemmig jury på UKM Stavanger på Metropolis.

Disse artistene gikk videre til fylkesfinalen i Tysvær fra UKM (Ungdommens Kulturmønstring) Stavanger 2014 lørdag kveld på Metropolis:

David Brüggemann med låten The Power, Marius Samuelsen med låten Alien in disguise og Machu Picchu med låten Chasing Clouds. Hundvåg-bandet Adopting Peter leverte en strålende fremføring av låten A Heart To Fool, og vant publikumsprisen.

– Takk til alle deltakere og publikummere som bidro til at UKM 2014 ble en fantastisk dag, sier Christian F. Brynie, kulturformidler på Metropolis/Ungdom og Fritid Stavanger.

David Brüggemann (17) imponerte stort med sin egenkomponerte rap. Han har holdt på med sang i tre år.

THE POWER: Rapperen David Brüggemann gikk videre til fylkesfinalen i UKM, Ungdommens kulturmønstring i Tysvær. . Foto: Bjørn Nibe.

 – ”When I say UK, you say M, sang Davis, og fikk med seg de 200 publikummerne og juryen.

David har blitt mobbet i livet sitt. Han er nesten blind – han ser bare fem prosent. Musikken og rappen gir ham kraft.

– Musikken er en måte å gjøre meg forstått, noe jeg ikke alltid har blitt, folk lo av meg da jeg ikke hadde blindestokk og jeg gikk på dører, sier David.

Hundvåg-bandet Adopting Peter leverte melodisk metal og låten A Heart To Fool.

ADOPTING PETER: Hundvåg-bandet Adopting Peter leverte melodisk metal og låten A Heart To Fool. Vokalist Magnus Bokn i front. Foto: Bjørn Nibe.

– Vi er fornøyd med vår opptreden, nå vil vi nå ut til flest mulig. Vi holder på med en innspilling av demo/EP/album, sier vokalist Magnus Bokn.

Freak Minority og My Disguise fra Tasta har all mulig grunn til å være stolte etter sine liveopptredener på UKM Stavanger.

Freak Minority spilte Save Me fra deres kommende EP.

FREAK MINORITY: Tastabandet Freak Minority spilte Save Me på UKM på Metropolis, en låt fra deres kommende EP. Foto: Bjørn Nibe.

– Vi går i studio i vinterferien, sier Espen Eidem i Freak Minority.

– Drittfett å spille på UKM, en ny opplevelse å stå på samme scene med så mange gode artister, sier Simen Amundrud, trommeslager i My Disguise.

Tastavis Web-tv oppdaterer fra UKM med musikk og intervjuer. 

MY DISGUISE: Simen Amundrud og My Disguise stortrivdes på UKM. Foto: Bjørn Nibe.

Kommentarer

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på Tastavis. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen Tastavis.