Feiret påskedag i friluft ved Tasta kirke

Av Andreas Thorsen. Publisert: 12 april, 2020

Organisten og forsangeren ble plassert under partytelt som forsikring mot været.

Som nevnt tidligere i uken, valgte Tasta menighet å gå nye veier da påsken kom og vanlige forsamlinger fortsatt ikke lot seg gjøre. Drive in-gudstjeneste var jo nokså annerledes, men viste seg å bli en fin stund.

Guri Tysse var en av de frivillige som var med å stelle gudstjenesten i stand, og hun konstaterer at det ble vellykket:

– Det ble en fin opplevelse. Lyden var god, og det ble en festgudstjeneste med nydelig salmesang og musikk som ble satt stor pris på av de fremmøtte. Takk til forsanger og soloist Astrid Kallenbach-Gustavson og organist John Gunnar Akerø, sokneprest Håvard Eidhamar, Jan Gunnar Grude og Turid Helgeland. 

Sokneprest Håvard Eidhamar skuet ut over biler i stedet for kirkebenker denne påskedagen.

Helgeland, som er daglig leder i menigheten, deler Tysses vurdering. Ettersom kirkens parkeringsplass ble fylt opp, regner hun med at det var litt over 70 oppmøtte i alt. Alle som satt i bilene fikk utdelt sangark og deltok i salmesangen og de andre liturgiske leddene i gudstjenesten. Helgeland synes at sokneprest Eidhamar ledet en flott høytidsgudstjeneste som var første påskedag verdig, og passer også på å nevne Linda Vinkfjords bidrag i form av vakre blomsteroppsatser med påskeliljer til det provisoriske utendørsalteret.

De uvanlige omstendighetene til tross, så stemte forsamlingen med i allsang.

– Det ble en flott og verdig måte å feire Jesu seier over døden. Vi fikk være med og synge mange av våre fine påskesalmer, som «Påskemorgen slukker sorgen», «Dine hender er fulle av blomster» og «Deg være ære», forteller Helgeland, som også fikk bekreftelse fra forsamlingen på at dette ble et vellykket opplegg:

– Da folk dro hjem, var det flere som rullet ned vinduene og ga uttrykk for at dette var flott og kjekt å være med på! Flere har også uttrykt på Facebook at dette var fint å være med på. 

Linda Vinkfjord bidro med blomsterprakt til det provisoriske alteret.

 

Foto: Guri Tysse og Turid Helgeland

Kommentarer

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på Tastavis. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen Tastavis.