Familen Borgstrøm fra Tasta ble historiske i NM

Av Per Thime. Publisert: 16 mars, 2017

Det er ikke uvanlig at søsken har samme hobby, men at alle fire søsken deltar på samme lag i en NM-stafett i svømming er mer enn det. Det er historisk.

Søskenflokken fra familein Borgstrøm på Tasta. Foto: Privat

I disse dager arrangeres NM i svømming, kortbane, i Bergen. Der deltar blant annet Randaberg IL.  Det ble altså historisk. Det var nemlig første gang fire søsken stilte for samme lag i en slik stafett i et mesterskap.

Sigurd Olav (15), Halvor Arne (19), Ingrid Elise (13) og Kristine Borgstrøm (19) representerte både familie og klubb. Mamma, Mona heiet fra tribunen.

De fire familiemedlemmene deltok på 4 x 50 meter for mix-lag. De hadde kvalifisert seg til mesterskapet på tiden 02:00.

Finaleplass ble det ikke for familielaget som bor på Tasta, men de svømte seg inn til 39. plass og hadde 12 lag bak seg på resultattavlen i ADO-Arena i Bergen.

Kjent svømmenavn

Familien Borgstrøm bor altså på Tasta, men svømmer for Randaberg. Her er pappa Arne klubbens hovedtrener.

Han er forresten ikke noen hvem-som-helst i norsk svømming. Han herjet tidligere resultatlistene. Fem kongepokaler, to OL og nesten 80 norske rekorder har mannen fra Odda.

Arne Borgstrøm fra den tiden han satte rekord etter rekord i svømmebassenger, verden rundt. Foto: simma.nu)

I dag er Arne Borgstrøm 58 år, og hovedtrener for Randaberg IL`s svømmere – der også barna svømmer fortere og fortere.

Allerede lørdag er søskenflokken i bassenget igjen i NM. Da er det ny stafett,  4 x 50 meter fri.

Kommentarer

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på Tastavis. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen Bjørn Nibe, redaktør.