En utrolig kamp

Av Bjørn Nibe. Publisert: 4 juni, 2015

Sympatiske SIF/FC Show 2 snudde 0-4 til 6-4-seier på Stemmen sent torsdag kveld.

STEMMEN (Tastavis.no): POL – STAVANGER IF/FC Show 4-6 (4-0).
POL ledet 4-0 ved pause i 5. divisjonskampen, avdelnig 2, etter en førsteomgang der hjemmelaget scoret på alt. Fine mål og ekte hattrick av Odd Rune Karlsen. Anders Solgård lobbet også meget elegant inn 2-0-målet fra 33 meter. SIF kunne og burde scoret på tre-fire av sine 100 prosent-sjanser.

– Om 15-20 år er SIF tilbake i 3. divisjon, men de må nok ned i 6. divisjon før bunnen er nådd, kommenterte en av tilskuerne på stillingen 4-0.

POL – SIF/FC Show 2 endte med 6-4-seier til bortelaget. Svennsen har pølsepause.

SIF reduserte til 1-4 på straffe ved Michal Kubala syv minutter inn i den merkverdige, målrike og meget underholdende andreomgangen.

4-2 minutter etterpå; Dusan Miklas. Da aner Svenn M. Svennsen, POL-legende, pølseelsker og fast linjedommer på hjemmekampene at noe er i gjære; tap.

Videosnutt på stillingen 4-2 til POL:

4-3, Jacob Dulski, 63 minutter. Samme mann; Jacob Dulski, utligner kvarteret før kampslutt. Da er det meget nervøst i Pol-leiren.

Jacob Breia gir bortelaget ledelsen 5-4, 83 minutter. Pol svetter enda mer.

Maciek Noeak fastsetter sluttresultatet til 4-6. SIF/FC Show 2 vinner meget fortjent i denne smått utrolige kampen. SIF/FC Show 2 var et meget godt og sympatisk lag, og noe helt annet enn det som spilte i begynnelsen av sesongen. Nå er det bare fin fotball som gjelder.

På benken i andre omgang: Martin fra Tromsø, som til og med forutsa sluttresultatet tidlig i 2. omgang.

– POL-forsvaret er som varmt smør, sier Svenn M. Svennsen, POL-legende med mer enn 50 år i klubben. Svennsen, linjedommer i kveld, tok seg forøvrig fire minutter pause for å fortære en pølse med brød og en kopp varm kaffe etter en snau halvtime.

Joachim Radlgrunber, i POLs trenerteam, ville ikke uttale seg til Tastavis etter kampslutt – dypt skuffet og ute av stand til å si noe fornuftig der og da.

Banens ubestridte beste spiller, Michal Kubala, hadde en fot på alle seks bortemålene. Michal har spilt for Artmedia Pewtrzalka og Slovan Bratislava, og har kamper i Europacupen.

– Vi burde scoret mål i første omgang, men det er bra å vinne etter å ha ligget under med fire mål, sier Michal, lykkelig og varm etter målorgien på Stemmen.

Vi tipper laget hans høyt på tabellen, med Michal Kubala som fortsetter å dominere, ha målgivende og selv bøtte inn mål. Han nærmer seg skikkelig matchform, etter syv år uten kamp før han kom til Stavanger IF, og med fire SIF-kamper i ryggen.

POL nærmer seg tabellbunn, og rykker ned hvis det ikke tas grep fra trenersiden. Spillerne må gå i seg selv, og unngå blant annet offside.

Ni poeng på ni kamper betyr ofte degradering. Og neste hjemmekamp er mot vår opprykksfavoritt Tasta, 18. juni, en kamp Tastavis dekker i full bredde.

Tasta spiller mot Øvre DSteinar på Midjord fredag kveld i samme divisjon og avdeling.

To divisjoner opp møter Vardeneset Åkra i Parken, fredag klokken 19. 

Kommentarer

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på Tastavis. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen Tastavis.