Elever samlet inn over 900 kilo batterier

Av Terese Torgersen. Publisert: 24 mai, 2019

For sjuende år på rad ble Batterijakten arrangert for alle fjerdeklassinger i Norge. Klasse 4B ved Vardenes skole kom på andre plass etter å ha samlet inn 47 kilo batterier hver.

Klassen fikk 20.000 kroner etter å ha kommet på andreplass i Batterijakten. Foto: Privat

Totalt samlet 15 800 elever fra hele Norge inn 100 tonn husholdningsbatterier i løpet av tre uker og gjenvant disse. Målet er å skape gode miljøvaner og et økt engasjement i skolen.

– Vi er ganske sikre på at den fantastiske innsatsen til fjerdeklassingene de siste årene har vært med på å bidra til den utrolige endringen, sier prosjektleder Julie Vestgren Pettersen i en pressemelding.

Flere batterier gjenvinnes

Før organisasjonen Miljøagentene startet konkurransen i 2013 ble en av tre batterier gjenvunnet, mens i dag er det fire av fem.

– Elevene har gått fra dør til dør, de har fått familie og venner med på laget og de har lagt ut innlegg på sosiale medier i jakten på batterier, sier Vestgren Pettersen.

Kommentarer

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på Tastavis. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen Tastavis.