Byfjord-elever til mattefinale

Av Terese Torgersen. Publisert: 24 mai, 2019

Fire elever fra Byfjord skole klarte å kvalifisere seg til å delta på mattekonkurransen Pangealekene i Oslo i mai.

Erling Frøystein Helliesen, Max Gustaf Jøraandstad, Matteo Kallenbach Gustavson, og Erizellle E. Ruedas kvalifiserte seg til finalerunden av mattekonkurransen Pangealekene. Foto: Privat

Pangealekene er en landsdekkende konkurranse som starter hver høst. I år var det 14.000 elever påmeldt fra over 200 skoler fra hele landet. Konkurransen er delt inn i tre ulike deler. En innledende runde der de 500 beste får være med videre i konkurransen. For å kvalifisere seg til den siste runden må du få over en gitt poenggrense.

Bare de 40 beste fra hvert trinn blir invitert til finalen i Oslo. Fra Byfjord skole klarte tre elever fra fjerdeklasse og en elev fra sjuendeklasse å kvalifisere seg til finalen. Lærer Morten Haugneland og Annika Svendsen forteller at det var en spennende dag med konkurranser, kjemishow og sjonglering.

– Vi er veldig stolte over elevene selv om ingen av dem klarte å nå helt til topps. Bare det å komme blant de 40 beste er som å vinne. Her får elevene vist frem evnen til å tenke logisk og grunnleggende matteforståelse. Vi ser at det engasjerer og elevene synes det er gøy å være med, sier Haugneland.

Kommentarer

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter. Vi krever fullt navn — da er det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på Tastavis. Falske profiler blir utestengt. Hold en saklig og respektfull tone, husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen Tastavis.